Dimecres, 29 d'octubre de 2025
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Ruta del Vi del Penedès engega una campanya per posar en valor els seus restauradors

La campanya té com a objectiu donar veu a les persones que hi ha al darrera dels fogons o que dirigeixen els restaurants de la Ruta del Vi del Penedès a través de petites peces audiovisuals.

Coincidint amb la designació de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025, la Ruta del Vi del Penedès impulsa la campanya “Ambaixadors de la gastronomia del Penedès”, una iniciativa que vol reconèixer i projectar els restauradors del territori com a principals representants dels valors, productes i tradicions culinàries penedesenques. La campanya, que compta amb la col·laboració de la Diputació, té com a objectiu donar veu a les persones que hi ha al darrera dels fogons o que dirigeixen els restaurants de la Ruta del Vi del Penedès a través de petites peces audiovisuals, on comparteixen la seva història, la seva filosofia culinària i el seu vincle amb els productes locals. Ho explica el president del Consorci de Promoció Turística, Pedro Campos.

Aprofitant aquesta distinció internacional que posa de manifest la riquesa i l’excel·lència del patrimoni agroalimentari català, el Penedès vol reforçar la seva posició com a referent en enogastronomia, posant en valor la seva identitat, el seu paisatge i la seva cultura vitivinícola i gastronòmica. En parla la directora del Consorci, Núria Sala.

Els restaurants participants en la campanya són: Cigró d’Or, Celleteca Cal Bayó, Jardí El Celleret de Família Torres, restaurant Orígens de l’Hotel Dolce Barcelona Resort by Wyndham, Cal Xim, Cal Blay Orígens, El Celler de Torrelavit, La Posada, Canals & Munné i Cal Ticus. Cadascun d’aquests ambaixadors ens proposa una recepta representativa del seu restaurant, elaborada amb productes del territori i inspirada en allò que més els identifica com a cuiners i com a penedesencs. Els vídeos de la campanya es podran veure a partir del mes d’octubre a les xarxes socials de Penedès Turisme, on s’aniran donant a conèixer cada un dels deu restaurants participants i la seva proposta gastronòmica.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: