Clara Soler i Gemma Muray reivindiquen el comerç local i els productes de la terra en el pregó
Era la tercera ocasió que el pregó es pronunciava a dues veus, després del dels germans Parellada del 2000 i del de l’Anna Gual i Jaume C. Pons Alorda del 2021.
En aquesta ocasió les protagonistes són companyes de l’empresa Caram Caram, que es dedica a fer esdeveniments de promoció dels productes de proximitat i l’enoturisme i això es va notar en el contingut del seu discurs.
L’inici va ser també diferent, amb entrada dels cinc administradors i administradores del cantó del Vinseum i passant pel passadís central de les cadires, d’una plaça plena de gom a gom. La presentació va ser breu i va donar pas a un pregó dels més llargs que es recorden, amb una durada d’una hora i vint-i-sis minuts. Els Capgrossos i membres del Ball de les Gitanes van muntar una llarga taula de festa major on van seure els administradors. A partir d’aquí les pregoneres, vestides d’Alsedà, van començar una primera part de relat personal del que suposa i significa la festa major.
Desprès van encarar el contingut a les reivindicacions. Primer mostrant un video reportatge en format El Foraster, parlant amb establiments del comerç local, xarcuteries, bars i restaurants. I tot seguit representants de tots els balls de la festa anaven entrant per omplir la taula de productes de proximitat per acompanyar des de l’esmorzar fins el fi de festa nocturn.
El pregó va finalitzar amb un missatge en positiu amb una versió de la cançó de Joan Dausà ‘Ho tenim tot’ adaptada a la festa vilafranquina. També hi va haver llançament de confeti i un petit castell de focs. Com és habitual les pregoneres van recollir llargs aplaudiments i moltes felicitacions.
Foto: La Fatxenda