Dimarts, 19 d'agost de 2025
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Bars i restaurants es preparen per la Festa Major, amb més personal i ampliació d’horaris

Molta feina, molta tensió però també molta caixa. Aquest seria el resum del que significa pel sector de la restauració vilafranquí la Festa Major.

Quan falten menys de dues setmanes per la Festa Major de Vilafranca, bars i restaurants ja s’estan preparant per viure una de les setmanes més intenses de l’any en el sector de la restauració vilafranquí. En pocs dies començarem a veure furgonetes carregant i descarregant begudes i menjar i també les tradicionals barres davant dels establiments.

El propietari de Cal Figarot by Narrika, Iurgi Arocena, explica que multipliquen per quatre el nombre de comandes i han de contractar personal extra.

Tenint en compte que Cal Figarot by Narrika és la seu dels Castellers de Vilafranca, aquests dies previs ja comencen a notar un augment d’afluència de clientela, un fet que s’anirà incrementant a mesura que s’acosti al més típica. Els dies 29,30 i 31 d’agost obren a dos quarts de nou del matí pels esmorzars sobretot dels balls i no tanquen fins a les dues de la matinada.

Per la seva banda, al restaurant Cèntric per festa major obren a dos quarts d’onze del matí i no tanquen fins ben entrada la matinada. Cobreixen la festa major amb el personal habitual, però amb un esforç extra per part de totes i tots. Dani Cercós és el propietari del restaurant Cèntric.

El que més els costa al Cèntric és anar empalmant àpats sense tenir pauses entre mig, tot i que evidentment la facturació també és més gran que altres èpoques de l’any.

En el cas del Grill 9, una de les seves treballadores, Ariadna Giribert, explica com passen de cinc o sis cambrers en un cap de setmana tradicional a ser-ne el doble per festa major, obrint a dos quarts de set de la tarda i tancant passades les quatre de la matinada. La clau, diu, és tenir el producte el màxim preparat amb antelació.

Al Grill, però, el cansament també es barreja amb emoció i ganes que arribi la festa major.

Personal de la restauració viu, doncs, per festa major, dies de molta feina, tensió i jornades molt llargues, però en la majoria de casos al final del servei tanquen les persianes satisfets per la feina duta a terme durant la més típica.

Després d’uns dies de Festa Major tant intensos alguns bars i restaurants, al finalitzar la més típica, tanquen durant uns dies per a descansar i tornar amb forces per preparar, amb energia renovada les festes de Nadal, una altra època molt forta pel sector de la restauració.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: