Dilluns, 28 de juliol de 2025
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La producció bio a Catalunya creix en superfície amb un increment del 4’3% de vinya al 2024

Aquest dilluns el Consell Català de la Producció Agrària Ecològica ha presentat a Covides l’Informe de la producció agrària ecològica 2024.

La directora general d’Agricultura i Ramaderia, Rosa Altisent, ha valorat l’informe assenyalant que «tot i les dificultats del 2024, la producció agrària ecològica va resistir, creixent en superfície i en activitats agroalimentàries». Altisent també ha destacat que el Departament continua donant suport al sector, amb l’aprovació el mes d’abril de l’any passat del Pla d’acció per al desenvolupament de la producció ecològica 2024-2027, que vol impulsar la producció ecològica a Catalunya.

La directora general ha posat exemples d’algunes accions de suport al sector i com a novetat un simposi de viticultura ecològica que se celebrarà el mes de novembre.

Per la seva banda, el president de Consell Català de la Producció Agrària Ecològica, Rafael Ramon, ha posat en valor la resiliència del sector ecològic, destacant que tot i les diferents crisis que ha viscut en els darrers anys, el sector ecològic català demostra un any més que resisteix i continua creixent.

Ramon destaca que ja fa anys que es compleixen els objectius europeus.

També assenyala que la producció agroalimentària arrela les empreses en el territori.

En relació amb la superfície ecològica, l’any 2024 es va arribar a les 284.590 hectàrees, amb un augment d’un 0,25% respecte de l’any anterior. Destaquen el creixement en la vinya, en un 6%, arribant a les 34.314 ha i l’olivera, amb un 4,3%, i 10.646 ha.
En l’àmbit de l’agroindústria ecològica, empreses transformadores i comercialitzadores, el 2024 va finalitzar amb un total de 2.918 activitats agroalimentàries ecològiques registrades al Consell, amb un creixement de l’1,8%.
Enguany, el Departament també ha fet públiques les dades del 7è Baròmetre de Percepció i Consum dels Aliments Ecològics, una enquesta duta a terme mitjançant un conveni amb el Centre d’Estudis d’Opinió de la Generalitat, amb l’objectiu principal de quantificar el coneixement i els hàbits de consum d’aliments ecològics dels consumidors catalans i mesurar-ne l’evolució. Les dades indiquen que un 88% de la ciutadania coneix els aliments ecològics a Catalunya i un 47% en compra.
L’informe constata que la verdura, els llegums i els ous són els aliments eco més consumits.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: