Dimecres, 22 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Cs demana que es deixi de cobrar l’impost del CO₂ dels cotxes

També demana que es retorni el ja cobrat al contribuent.

El grup municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Vilafranca presentarà una moció per a ser debatuda en el ple de dimarts vinent amb la qual pretén instar a la Generalitat a deixar sense efecte l’Impost d’Emissions de Diòxid de Carboni dels vehicles de tracció mecànica. Consideren que és prioritari buscar un altre tipus de solucions mediambientals que no gravin els ciutadans enmig d’una crisi econòmica, social i sanitària com la que estem vivint. La proposta de la formació liberal demana, a més, que l’Agència Tributària de Catalunya retorni als contribuents les quantitats ja ingressades per aquest concepte amb els interessos que corresponguin. Segons Eladio Garcia, l’impost al CO₂ no és un impost verd, ni està ben dissenyat, ni és equitatiu, ni és progressiu ni just perquè no incentiva a una menor contaminació i penalitza les famílies d’ingressos més baixos que no poden canviar-se el vehicle ni tenen alternativa de transport.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: