Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Jesús Lana guanya el 18è Premi El lector de l’Odissea amb la novel•la ‘La germana gran’

L’autor ha rebut els 10.000 euros amb què està dotat el certamen literari i veurà publicada la seva obra a l’editorial RBA-La Magrana la primavera de 2017.

 

Jesús Lana és el guanyador del divuitè Premi de Narrativa El Lector de l’Odissea, que s’ha lliurat aquest divendres al vespre a l’Auditori Municipal de Vilafranca.

La novel·la es va presentar al certamen amb el títol provisional ‘La germana gran’. L’obra explica la història d’una jove turista americana que acaba d’aterrar a Barcelona buscant les arrels d’una àvia catalana. Però pateix el robatori d’un penjoll, una vella relíquia familiar. Sola i perduda a la ciutat, coneix un periodista a l’atur que s’ofereix a ajudar-la en la recerca. De seguida, però, començarà a descobrir-se que ni tot ni tothom és ben bé el que sembla.

Jesús Lana és de Martorell i no ha començat a escriure fins ben entrats els quaranta. Després que es conegués el veredicte del jurat, Lana es reconeixia pràcticament en estat de xoc.

La germana gran s’ha imposat als altres 33 originals que s’havien presentat al premi enguany. Durant l’estiu aquestes obres s’han sotmès a dues fases de lectura i selecció per part dels integrants del Consell de 100+ Lectors.

A la final hi van arribar dues obres, de les que el jurat n’ha seleccionat la guanyadora. Des de la Llibreria L’Odissea, principal impulsora del certamen, Pep Garcia destacava la particularitat d’un premi literari que es regeix pels criteris dels lectors.

El jurat final ha estat integrat pels lectors i membres del Consell Carme Torras i Àngela Vidal, per Laura Tejada, guanyadora de l’edició anterior del Premi, Jordi Rourera, editor de RBA La Magrana, i els escriptors i traductors literaris, Jaume C. Pons Alorda, Laia Fàbregas i Ferran Ràfols.

Comentaris

  1. Carmen Barba Garrido

    Ha de ser una satisfacció immensa rebre aquest reconeixement.
    Felicitats a l’autor i a Odissea per aquesta iniciativa i suport

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: