Dilluns, 22 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Castell d’Or es troba en el punt àlgid d’una verema inferior en quilos i d’excel·lent qualitat

Castell d’Or es troba en el punt àlgid d’una verema inferior en quilos i d’excel·lent qualitat

El volum de la collita ha començat tot just aquesta segona setmana de setembre amb el raïm macabeu, malgrat que la varietat més primerenca, el chardonnay, es va collir ja a mitjans d’agost.

La setmana vinent serà el torn del xarel·lo, i començarà el del raïm negre, més endavant els cellers Castell d’Or es centraran en la varietat parellada i les varietats negres més tardanes al Penedès i l’Alt Camp. On encara no ha començat la verema és a la Conca de Barberà però començaran properament.

Els primers controls sanitaris de Castell d’Or indiquen que la qualitat del raïm és molt bona gràcies, en bona part, al bon estat sanitari dels ceps i del raïm. Malgrat l’excel·lent qualitat, la manca de pluges farà davallar els quilos de raïm.

De les zones on Castell d’Or elabora els seus vins, on s’estima un major descens de quilos és a l’Alt Penedès, entre un 25 i un 30% menys de raïm que el 2015, mentre que al Baix Penedès es preveu collir entre un 10 i un 15% menys. A l’Alt Camp es preveu una collita molt similar, i a la Conca de Barberà la collita sembla que es mantindrà o la davallada serà més lleu. Val a dir que les dades actuals són estimacions i fins que no acabi la verema a principi d’octubre no es tindran les dades finals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: