Dilluns, 22 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

 El dia de la dansa ha tornat a omplir els carrers de Vilafranca amb tota mena d’estils

Divendres es commemorava arreu del món el dia internacional de la dansa.

A Vilafranca, aquesta celebració omple el centre de propostes de tota mena amb la col·laboració de les escoles de dansa de la vila. Les actuacions es van dividir en tres escenaris: Plaça de la Vila, Plaça Constitució i Plaça Jaume I.

L’escola de dansa Assumpta Trens del Casal va promoure en els seus inicis la celebració del dia de la dansa a Vilafranca fins que fa onze anys l’Ajuntament en va assumir l’organització. En aquesta ocasió, com és habitual, portaven a l’escenari les coreografies d’alumnes d’entre 3 i 40 anys. La directora de l’escola, Neus Fransi, explicava el què suposa per a ella el dia de la dansa.

 

L’Atrezzo Dance Academy participava per segon any a l’activitat. La seva directora Alba Quirós destacava el bon ambient que es respira i el repte que suposa per a les ballarines comunicar davant un públic tan nombrós. Però també explicava que es podria fer un pas més perquè la celebració sigui encara millor.

El Comitè Internacional de Dansa de la UNESCO va proposar el 29 d’abril com a dia internacional de la dansa per commemorar el naixement de Jean-Georges Noverre, considerat el pare del ballet modern. Així, cada 29 d’abril, la dansa esdevé la gran protagonista amb una festa on compartir la passió per aquest art en tota la seva diversitat i una ocasió per a acostar-la a la ciutadania.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: