Dimarts, 7 de Desembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Alt Penedès expressa el seu rebuig al terrorisme i s’uneix al sentiment de dol per les víctimes dels atemptats a Brussel·les

A la una del migdia prop d’un centenar de persones s’ha concentrat a la Plaça de la Vila de Vilafranca per expressar la seva profunda consternació davant dels atemptats terroristes a la capital europea a través de dos minuts de silenci simbòlics.

L’alcalde Pere Regull, en nom del Consistori i del personal de la corporació, ha expressat la seva “solidaritat i suport a les víctimes, als familiars i al conjunt de la societat belga en aquests dramàtics moments”.

També representants de la comunitat islàmica de Vilafranca han volgut afegir-se a la concentració i deixar constància del seu rebuig a qualsevol tipus d’acció terrorista.

La mateixa escena que s’ha produït a Vilafranca s’ha repetit davant d’altres ajuntaments de la comarca, com Santa Margarida i els Monjos i Sant Sadurní d’Anoia.

El secretari general del Consell Català del Moviment Europeu i col·laborador de Ràdio Vilafranca Joaquim Millan era a Brussel·les 24 hores abans dels atemptats. És una ciutat a la qual viatja regularment i hi té familiars, amics i companys de feina.

Millan ha explicat que sent tristor pel mal irreparable que causen fets com aquests, però també decepció perquè creu que Europa no genera “solucions globals als problemes globals”. Per Millan, ara és el moment de ser valents i creure’ns els valors de “democràcia, pau, llibertat, solidaritat i convivència que van veure néixer el projecte europeu”.

El secretari general del Consell Català del Moviment Europeu opina que és feina de tots millorar una Unió Europea que està actuant deficientment des de fa temps: la mala gestió de la crisi financera, les actituds “cíniques i perverses” sobre el propi projecte europeu d’alguns líders, el tracte rebut per Grècia durant i després del rescat, el Brexit o la inacció davant la crisi dels refugiats, en són els exemples més flagrants. Millan diu que els ciutadans també tenen un paper important en la construcció d’una Europa millor i que cal “una revolució ciutadana” també en l’àmbit europeu.

Millan també ha recordat que els presumptes autors dels atemptats a Brussel·les eren belgues i ha posat l’accent en què “tenim el problema a casa nostra”, segurament “perquè alguna cosa no s’està fent bé”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: