Dissabte, 10 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Operació Còmic creix amb activitats paral·leles i es converteix en una experiència referent

La iniciativa del servei de Joventut Operació Còmic, un concurs per a joves dibuixants de còmic d’entre 12 i 30 anys, s’ha transformat en un projecte molt més gran.

A través de la implicació directa dels serveis municipals de Joventut i Cultura i la Biblioteca Torras i Bages i amb la col·laboració de l’escola d’arts Arsenal, la secció literària de L’Agrícol i Cineclub Vilafranca, s’han organitzat nou activitats relacionades amb el món del còmic que tindran lloc a Vilafranca a partir del 3 de març, un cop s’hagin lliurat els premis del concurs.

Entre les activitats programades hi haurà una exposició sobre l’experiència d’unes autores catalanes de manga al Japó, un taller de còmic per a nens de la mà del dibuixant vilanoví de l’editorial Marvel Jorge Fornés, una jornada de còmics i jocs de taula, una masterclass amb el dibuixant professional Bié a l’Arsenal, una sessió de cinema amb la pel·lícula Persépolis o una conversa amb Oriol Garcia Quera, un dels dibuixants de còmic històric més reconeguts. Les activitats tindran lloc durant quinze dies en diversos espais de Vilafranca, seran totes gratuïtes i, en alguns casos, requeriran d’inscripció prèvia.

Aquest pas endavant de la Operació Còmic es fa en un moment de consolidació del concurs després de quatre edicions i d’extensió del projecte amb experiències a diversos centres de secundaria de la comarca i a un institut de Badia del Vallès.

Ara, a banda d’estimular la creació juvenil en l’art del còmic a través del concurs i la difusió de les obres participants, Operació Còmic aposta per divulgar la cultura vinculada a aquesta disciplina entre tota mena de públics. L’eix central continuarà sent, però, el concurs.

Aquest any s’han presentat 38 obres al concurs Operació Còmic, amb un total de 44 participants. El termini de lliurament va acabar a finals de gener i ara les obres són a mans del jurat, el qual ha de decidir qui s’endú els premis en tres categories: de 12 a 17 anys, de 18 a 30 anys i el premi local. Els premiats es faran públics el dijous 3 de març a les set, en un acte a la biblioteca Torras i Bages.

Per a consultar el programa d’activitats en detall us podeu adreçar als webs del SIAJ, de Cultura o de la Biblioteca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: