Dijous, 16 de Juliol de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els consells comarcals de l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf estendran la seva col·laboració en turisme a la resta d’àmbits

Els presidents dels tres consells comarcals i el del Consorci de Promoció Turística del Penedès s’han reunit per establir les bases d’una col·laboració més estreta en tots els àmbits relacionats amb la promoció turística i econòmica, ara que el Consell Comarcal del Garraf s’ha incorporat al consorci.

El president de l’ens dedicat a la promoció turística del Penedès Sergi Vallès ha destacat que el Garraf porta “noves idees i molta experiència”. Aquesta unió d’esforços que ja s’està materialitzant en matèria turística es vol estendre a molts altres temes, començant pel Pla Territorial Parcial del Penedès, encara pendent.
El protocol de col·laboració signat recull principis comuns com: vetllar per posicionar la marca Penedès entre les més reconegudes a nivell mundial, treballar plegats en projectes de promoció turística sota la marca enoturismePENEDÈS, treballar perquè les comarques i els municipis siguin identificats pel públic potencial com a pertanyents a la marca i guanyar competitivitat econòmica com a territori.
La presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès Eva Serramià destacava que el treball conjunt també ha de servir per atacar les febleses de les tres comarques, com ara l’atur. A més, apuntava el potencial del territori del Gran Penedès gràcies a la seva relació amb comarques veïnes.
Per la seva part, la presidenta del Consell Comarcal del Garraf Glòria Garcia es mostrava convençuda que la nova etapa que s’enceta serà positiva pel territori.
Els presidents han explicat que faran taules de treball itinerants per tractar tots els àmbits que es considerin d’interès comú i que s’afegiran a les reunions de treball ordinàries del Consorci de Promoció Turística del Penedès. Així doncs, es volen fer taules de treball sobre el Pla Territorial Parcial, les infraestructures de mobilitat, les polítiques d’ocupació, les problemàtiques compartides de Serveis Socials i les polítiques culturals.
En tot moment, els presidents han deixat la porta oberta a la veïna comarca de l’Anoia per tal que s’afegeixi el més aviat possible a un projecte conjunt que vol deixar de banda la visió local en favor d’una visió global de territori.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: