Dimarts, 7 de Juliol de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El mossos han detingut un home per informar de la falsa col·locació d’un artefacte explosiu a l’ajuntament de Sant Llorenç d’Hortons

El mossos han detingut un home per informar de la falsa col·locació d’un artefacte explosiu a l’ajuntament de Sant Llorenç d’Hortons

Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Sant Sadurní van detenir un jove de 21 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Sant Llorenç d’Hortons com a presumpte autor d’un delicte de desordres públics.

Els fets van passar el 22 de novembre quan un home va trucar al telèfon d’emergències 112 i va informar que havia col·locat una motxilla amb explosius davant l’ajuntament de Sant Llorenç d’Hortons. L’individu es va identificar com el membre del grup gihadista que té una ordre internacional de recerca i detenció pels atemptats del 13 de novembre a París.
Els Mossos d’Esquadra van acordonar la zona amenaçada i van tallar-ne l’accés. Es va prohibir la circulació de vehicles i l’entrada de qualsevol persona, també dels veïns que volien accedir als seus domicilis. Tot seguit, els agents van començar la recerca de l’artefacte i, finalment, van comprovar que es tractava d’una falsa alarma.
Després de fer les gestions oportunes els policies van determinar des d’on s’havia fet la trucada. El sospitós ja havia trucat anteriorment deu vegades al telèfon d’emergències per tal d’alertar de falsos incidents a la població de Sant Llorenç d’Hortons. Tot això havia significat la mobilització innecessària de policies, bombers i ambulàncies. A causa de la tipologia penal del fet, el greu perjudici, l’alteració produïda als veïns de la localitat i la situació actual de màxima alerta els mossos van detenir l’home. Va passar a disposició judicial el divendres 4 de desembre i va quedar en llibertat amb càrrecs. La policia recorda que afirmar falsament o simular una situació de perill per a la comunitat pot ser castigat amb una pena de tres mesos i un dia a un any de presó o una multa de tres a divuit mesos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: