Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

A partir d’aquest divendres, la Sala dels Trinitaris acollirà una instal·lació de l’escultor penedesenc Josep Massana

Aquesta mostra es presenta com un projecte que pretén visualitzar i entendre la relació de protecció de la capital sobre la comarca a través de la barraca de vinya com a metàfora.

Josep Massana, nascut el 1957 a Sant Pau d’Ordal, és un escultor iniciat en el taller d’ebenisteria familiar. Durant els anys 1974 i 1975 s’inicià en el món de la talla, a càrrec de l’interiorista i tallista Pere Puig, qui l’introduí en el dibuix i l’escultura en fusta. Aquest va ser el punt de partida de la seva investigació autodidacta en l’escultura clàssica, que ben aviat evolucionà en les formes i volums fins arribar a l’abstracció. En la seva obra és molt present el seu interès per les marques i signes del paisatge del territori de l’Alt Penedès, concepte que plasma en moltes de les seves peces. El conjunt expositiu protagonitzat per la instal·lació central de la barraca té com a objectiu la participació social, que s’expressa en les fotografies i en les opinions dels visitants que podran escriure i dibuixar en les parets exteriors de la barraca sobre el seu concepte de comarca i capital. D’aquesta manera el públic s’introduirà en l’obra d’art, podent participar activament en el projecte artístic. Aquesta mostra es presenta a la Sala d’Exposicions dels Trinitaris de Vilafranca del Penedès, en el marc de la programació anual d’Arts Visuals presentada pel Servei de cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, i compta amb la col·laboració del fotògraf Pere Pascual. L’exposició estarà oberta fins al 27 de desembre. Malgrat tot, l’exposició es veurà interrompuda durant els dies 19 i 20 de desembre per motius electorals i la sala també estarà tancada al públic els dies 24, 25 i 26 de desembre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: