Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sant Sadurní s’ha tornat a vestir de groc per combatre la plaga de la fil·loxera

Aquest dimarts a la nit Sant Sadurní d’Anoia va tonar a omplir la plaça de l’església per combatre la plaga de la Fil·loxera, en una festa que cada any tenyeix de groc els carrers de la vila.

Enguany va tornar a comptar amb la participació del grup de teatre Un pam i dos dits, que va oferir una introducció diferent i divertida, recordant de manera desenfadada el desenvolupament de la festa.El ball de pagesos, que dansen en dues rotllanes per representar la tranquil·litat de la vila, l’atac de la fil·loxera, les trobades dels set savis de Grècia buscant solució al problema i el triomf final, que fa saltar la plaça movent mocadors grocs a l’aire, mentre el cava ruixa els assistents, va tornar a oferir un dels esdeveniments sadurninencs més lluïts de l’any.
Al matí al Festa de la Fil·loxera infantil va demostrar un any més que s’ha consolidat com un dels atractius de la festa. Els carrers es van omplir per seguir la cercavila, que enguany havia canviat el recorregut i l’ordre per ser més àgil.
Es tracta de la versió menuda dels elements de la Festa de la Fil·loxera, que també acaba celebrant el triomf final en aquesta ocasió a la plaça de l’Ajuntament.

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: