La propera setmana començarà la collita a Raventós i Blanc, en una verema que es presenta amb bona qualitat i equilibrada
A les portes d’iniciar la collita d’aquest 2014, ens hem acostat a les caves Raventós i Blanc de Sant Sadurní que a primers de setmana ja començaran a veremar.
La d’aquest any, com apunta el responsable tècnic de les caves Joan Munné, es preveu de bona qualitat i equilibrada també en quan a quilos.
Entre dilluns i dimarts les caves Raventós i Blanc de Sant Sadurní començaran a collir el raïm de les varietats chardonnay i pinot noir. Com explica Munné, enguany es va un xic avançat respecte el 2013; però de fet tornant una mica al que seria les dates habituals. En un termini d’uns quinze dies començaran també a collir les varietats més tradicionals per fer cava.
Per Munné també cal tenir en compte que tot i que l’hivern ha estat força càlid, el clima d’aquests darrers mesos que ha estat un xic més fred ha ajudat a retardar una mica l’inici de la verema, que sinó s’hauria avançat alguna setmana més.
A Raventós i Blanc preveuen que els dies més intensos de feina els tindran entre el 25 d’agost i el 10 de setembre. Munné remarca que és un xic més aviat que en altres cellers del Penedès, però que ho fan d’aquesta manera ja que busquen uns trets específics per els seus escumosos.
Les darreres varietats que es colliran en aquest celler seran la parellada, que sempre és la més tardana de les tradicionals al Penedès; i després els negres com ara el merlot i el cabernet.