El sopar dels xarel·los canvia de format en la seva sisena edició, i aposta per un acte més dinàmic
El divendres 6 de juny tindrà lloc aquesta activitat, que és com expliquen els seus organitzadors, una evolució del sopar dels xarel·los.
En aquesta sisena edició s’ha apostat per fer un pas més i donar un nou format a aquest esdeveniment que va néixer amb la voluntat de promocionar els vins varietals de xarel·lo.
Olga Gusch, del restaurant Gat Blau, remarca que la voluntat continua sent la promoció dels vins de xarel·lo; però en aquest cas amb la voluntat de fer un acte més obert a la participació de la gent més jove.
Els set cellers que participaran en l’edició d’enguany presentaran els seus productes monovarietals de Xarel·lo inscrits sota la Denominació d’Origen Penedès. Precisament el secretari de la D.O Penedès, Josep Ribas, comentava que en aquests anys des que es va iniciar el sopar dels xarel·los, s’ha demostrat que és una varietat que dóna vins de molta qualitat, i amb diversitat de productes. A més, recordava que el xarel·lo és la varietat insígnia en aquests moments de la D.O.
Aquesta nit dels Xarel·los es farà el divendres 6 de juny a partir de 2/4 de 9 del vespre al Claustre de Sant Francesc.
A banda de poder degustar vins dels cellers participants hi haurà degustacions cuinades i pensades per maridar amb cada un dels vins presentats elaborats per el restaurant Gat Blau. Els cellers que participen en aquesta edició són Colet Viticultors, Martí Serdà, Albet i Noya, Nadal, Emendis, Parató i Parés Baltà. LA sessió s’acompanyarà també amb música en directe.
S’ha previst que hi puguin assistir entre 100 i 150 persones, i hi ha punts de venda anticipada dels tiquets, al preu de 10 euros que donarà dret a quatre degustacions i una copa de vi de regal. També es podran adquirir el mateix dia al Claustre de Sant Francesc.