Dimecres, 27 d'agost de 2025
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El primer tast dels premis Vinari, celebrat avui a Sant Sadurní, posa de manifest una major qualitat dels vins i caves que s’hi presenten

Els premis Vinari afronten la seva segona edició i han iniciat ja els tastos a cegues que han de servir per a seleccionar les 200 referències que passaran a la següent fase.

En total, els premis dels vins catalans han de valorar 800 vins de les dotze denominacions d’origen que hi ha a Catalunya. Els tastos es fan aquest cop arreu del territori i, avui, al Centre d’Interpretació del Cava La Fassina de Sant Sadurní, un equip de tastadors integrat per membres de les associacions catalanes d’enòlegs i sommeliers i periodistes especialitzats han començat a tastar gairebé 200 referències de la DO Cava. Els tastadors han constatat ja a les primeres hores que es presenten productes de gran qualitat. Joan Nebot, director dels Vinari i de Vadevi.cat, l’empresa organitzadora del certamen, destaca que la segona edició dels premis ha crescut en nombre de mostres però també de cellers, que presenten els seus millors productes.

En el cas dels caves, els premis Vinari reconeixeran diverses categories: caves joves, de 9 a 15 mesos, de més de 15, de més de 30, caves rosats i antigues reserves, en aquest cas amb més de 50 mesos de criança.

El 16 de juny tindrà lloc un nou tast a Vilafranca, centrat en els vins de la DO Penedès i la resta de tastos territorials es faran a Manresa, Reus i Gandesa. La gala de cloenda està previst que se celebri a l’octubre a Vilafranca, com es va fer amb la primera edició.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: