Miguel Torres consolida la seva presència a la denominació d’origen Rueda amb la compra del celler El Albar Lurton
L’operació de compra-venda inclou el conjunt de les instal·lacions, situades a Villafranca de Duero, província de Valladolid, que consten d’un edifici dividit en dos cellers independents amb una superfície total de 3.025 m2, així com les vinyes que les envolten, 17 hectàrees amb les varietats verdejo i sauvignon blanc, i unes altres 7 hectàrees de terreny apte per a plantar.
L’operació no inclou les marques que continuen pertanyent a François Lurton.
L’acord permetrà a Torres incrementar progressivament la producció de Verdeo, el seu vi 100% verdejo que elabora des del 2011 a les mateixes instal·lacions, i incorporar nous productes controlant tot el procés d’elaboració des de la vinya. Per la seva banda, Lurton continuarà ocupant durant un any més una de les naus per elaborar els seus vins blancs de verdejo.
Per a Miguel Torres, aquesta operació suposa la culminació d’un procés d’implantació a la DO Rueda davant l’excel·lent acceptació del seu vi Verdeo, i respon a l’estratègia de la companyia d’estar presents a les principals regions vinícoles del país.
Amb l’adquisició d’aquesta instal·lació a Rueda, Miguel Torres suma sis cellers propis a l’Estat espanyol a les DO Penedès, Priorat, La Rioja i Ribera del Duero, més uns altres dos a Xile i Califòrnia.
Torres posseeix 2.432 hectàrees de vinya, 2.000 a Espanya, 400 a Xile i 32 a Califòrnia, i té una plantilla de més de 1.300 treballadors.
Els seus vins es poden trobar en més de 150 països arreu del món.