La UEP fomenta l’enoturisme
La UEP ha organitzat la primera reunió del sector de l’enoturisme per impulsar una taula de coordinació amb la implicació del sector públic i privat.
La Unió Empresarial del Penedès ha aconseguit asseure aquest dilluns en una mateixa taula representants de tots els sectors implicats en l’activitat enoturística, públics i privats, amb l’objectiu d’impulsar entre tots una taula de coordinació i promoció del turisme del vi. El president de la UEP, Santi Carda, ha convocat la trobada amb l’objectiu de donar un nou impuls al projecte enoturístic del Penedès i ha obtingut una àmplia resposta tant del sector públic com privat, amb l’assistència d’una trentena de representants d’ajuntaments, consells comarcals, institucions culturals i patronals i empresaris del sector del vi i el cava i l’hostaleria.
Al llarg de la reunió, els assistents han acordat crear aquesta taula de treball sota el paraigua del Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès i a través de la marca Enoturisme Penedès.
Tots els participants han donat suport a la proposta i han coincidit que des del territori es duen a terme moltes iniciatives que sovint no són prou conegudes perquè el sector encara no està prou organitzat i falta una visió més global de la marca i l’oferta. En aquest sentit, Santi Carda, ha suggerit la necessitat d’elaborar un llistat d’objectius i accions que cada entitat genera per coordinar, ser eficients i no duplicar esforços, i amb la voluntat de treballar en col•laboració.