El Consell Regulador del Cava ha acollit un tast a cegues per la prestigiosa crítica Jancis Robinson
El sommelier Ferran Centelles i el periodista Richard Hemming, col·laboradors directes de la crítica anglesa de vins i “Master of Wine” Jancis Robinson, han estat els encarregats de fer el tast dels caves a la seu del Consell, a Vilafranca.
En total han tasta unes 230 referències al llarg de tot el dia, que els han permès comprovar la bona qualitat dels caves i la diversitat d’estils, com destacava Ferran Centelles.
El tast a cegues ha comptat amb 230 mostres de cava que les empreses vitivinícoles han remès al Consell Regulador del Cava.
Per al Consell Regulador del Cava és una iniciativa que té un gran interès, ja que és una bona manera de contrastar la diversitat dels diferents cavas a través de dos especialistes. Un local, el Ferran Centelles i un altre internacional, el Richard Hemming. Aquets darrer remarcava que el cava és un vi de qualitat que permet al públic anglès gaudir de l’experiència de tastar-lo. Un producte que des del seu punt de vista es pot equiparar al xampany.
Ferran Centelles va ser sommelier del Bulli de2000 al 2011 i ara és cofundador de la Wineissocial.com i Outlook Wine. Richard Hemming és escriptor i crític de vins a més de col·laborador habitual de <a href="http://www.jancisrobinson.com">www.jancisrobinson.com</a>
Jancis Robinson és crítica anglesa de vi, Master of Wine, a més de periodista i editora de diversos llibres relacionats amb el món del vi. En l’actualitat, escriu una columna setmanal en el Financial Times, i manté els continguts de la seva pàgina web <a href="http://www.jancisrobinson.com">www.jancisrobinson.com</a>. Actualment també és consellera de vins per la bodega de la reina Isabel II.