Dilluns, 4 d'agost de 2025
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els vins catalans han estat els més venuts en l’àmbit de l’alimentació a Catalunya

Aquest dilluns a la nit l’Acadèmia Tastavins Penedès ha celebrat el capítol extraordinari d’investidura a la Masia Vallformosa de Vilobí del Penedès, en el que s’ha investit d’honor el Conseller d’Agricultura, Josep M. Pelegrí i on també s’han lliurat els  Premis Tastavins.

L’acte començava amb l’habitual protocol del Capítol Extraordinari d’Investidura de l’acadèmia. Investint nous acadèmics de nombre i coma acadèmic de mèrit, al president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Francesc Olivella. Tot seguit va ser el torn del jurament de fidelitat al vi per part del conseller Pelegrí, per ser investit Acadèmic d’Honor.

En el seu discurs el conseller d’agricultura donava a conèixer les darreres dades del sector del vi català, destacant que és l’única zona de l’estat que en el 2013 ha viscut un increment tan en volum de litres de vi venut com en valor de negoci. També anunciava que per primera vegada el vi català ha estat el més venut a Catalunya en l’àmbit dels establiments d’alimentació.

També en el sector de la restauració a Catalunya s’ha augmentat la presència dels vins catalans, tot i que encara es troben en segona posició del rànquing. El conseller va encoratjar als productors i elaboradors a continuar treballant amb qualitat, professionalitat i ganes d’internacionalització com s’ha fet fins ara, de manera que el sector ha pogut resistir la crisi econòmica.

Desprès de la investidura es va procedir al Sopar Capitular i acabat el sopar es va fer el lliurament dels Premis Tastavins, reconeixent la millor iniciativa vitivinícola, al celler de l’any 2013, al viticultor de l’any i al mèrit periodístic.

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull va recollir el premi a la millor iniciativa vitivinícola, pel projecte que ha impulsat l’ajuntament de Vilafranca de l’ESCAVI, l’Escola Superior del Cava i el Vi.

L’alcalde va agrair el reconeixement, però va dir que és mèrit també d’un grup d’elaboradors, i va demanar a tot el sector que s’hi impliqui.

El premi al celler de l’any va ser per Huguet de Can Feixes, el premi al viticultor de l’any, per Gabriel Giró i el  premi al mèrit periodístic per Cristina Jolonch, periodista gastronòmica de La Vanguardia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: