El ministeri d’Agricultura impulsarà una normativa per al que els productors de cava puguin indicar la seva subzona de producció
El Ministre d’Agricultura Miguel Arias Cañete va plantejar aquesta possibilitat fa unes setmanes a Barcelona, en el decurs del lliurament de les distincions Excel·lència Cava.
Segons es desprèn de les informacions publicades per mitjans especialitzats, el Ministeri estaria treballant per elaborar una normativa que permetés als elaboradors de cava indicar en les seves etiquetes la subzona de producció, ajudant d’aquesta manera a donar una senya d’identitat més a un producte com el cava que te una denominació d’origen molt àmplia.
La Denominació d’Origen Cava aplega una diversitat de territoris i climes que en els fons acaben donant productes que tot i estar sota la mateixa D.O., tenen un resultat final divers. Al llarg del primer trimestre d’aquest any, el Ministeri treballarà per elaborar aquesta normativa que permetrà especificar aquesta diferencia especificant en l’etiqueta la zona de producció. De fet, és també una reivindicació històrica de bona part dels cavistes penedesencs, que reclamen poder diferenciar el cava fet al Penedès del que s’elabora per exemple a Extremadura o València.
En aquest acte de lliurament d’Excel·lència Cava, Arias Cañete també exhortava els cavistes a exportar amb uns preus més alts, per mirar de no posicionar el cava com a producte barat, ja que acaba sent contraproduent.