L’enoturisme català vol arribar als 5 milions de turistes a través de la cooperació i una projecció global
Ahir tenia lloc a Vinseum la segona Jornada sobre l’Enoturisme a Barcelona que, amb el subtítol Present i futur, ha posat sobre la taula l’estat actual del turisme relacionat amb el vi, el cava i el paisatge i el reptes que s’han d’afrontar a curt i mitjà termini.
La jornada ha comptat amb diverses intervencions destacades en què els ponents han remarcat la importància de la cooperació entre els diferents agents que participen en la creació d’experiències enoturístiques. El secretari general de FIVIN Domingo Valiente destaca que, per primer cop, les administracions estan apostant clarament per aquest concepte i aquesta oportunitat no es pot deixar perdre. Valiente ha explicat que l’enoturisme català es planteja el repte d’arribar als 5 milions d’enoturistes i, per a fer-ho possible, cal treballar plegats.
Per la seva banda, un dels ponents, el president de la Ruta del Vino de La Rioja Alavesa Juan Manuel Lavín ha fet una exposició sobre la bona experiència que han desenvolupat a la seva zona al voltant de l’enoturisme. Lavín aportava algunes idees per a transportar al Penedès. Entre elles, que els cellers petits prenguin més protagonisme i complementin l’oferta de les grans caves i bodegues.
En el transcurs de la jornada també s’ha parlat d’aprofitar l’atracció que genera la ciutat de Barcelona i de considerar els possibles enoturistes d’una forma global, entenent que qualsevol persona pot estar interessada en una experiència enoturística. Una de les taules rodones, titulada “L’enoturisme, negoci de present i futur”, ha permès escoltar les experiències sobre enoturisme de bodegues tan grans com González Byass, la de Tío Pepe, o Torres, al costat de cellers més petits com La Vinyeta.
La jornada estava organitzada per FIVIN, la Fundació per a la Investigació del Vi i la Nutrició, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i el suport de l’Ajuntament de Vilafranca, i ha comptat amb la participació de més de dues-centes persones.