La DO Penedès serà la primera del món en elaborar el 100% dels seus vins escumosos ecològics
<br />El president del consell regulador de la DO Penedès, Josep Maria Albet, ha presentat avui les modificacions del reglament que han aprovat per donar relleu a l’elaboració de vins escumosos.
I ho ha fet acompanyat dels elaboradors que de s’han sumat fins ara al projecte. Es tracta de petits elaboradors que treballen la qualitat per sobre de la quantitat i que volen diferenciar el seu producte de la imatge que està donant en cava.
<br />Josep Maria Albet ha volgut destacar els principals canvis que suposa en nou reglament i ha assenyalat de forma especial que a partir d’ara el Penedès serà la primera denominació al món que , per norma, elaborarà tots els vins escumosos ecològics.
<br /><br />El president de la DO Penedès ha apuntat que la seva aposta no va contra ningú, sinó a favor del Penedès i de la seva imatge de qualitat.
<br /><br />Entre els canvis del reglament cal destacar que s’augmenta el temps de criança que fins ara era com a mínim de 12 mesos i ara passa a ser com a mínim de 15 mesos. En aquest sentit tots els escumosos de la DO Penedès seran, de partida, reserva.
<br /><br />Josep Maria Albet ha volgut destacar que els elaboradors implicats en el projecte consideren que abaixant el preu del producte no hi ha futur i que la competitivitat s’ha d’assolir amb major qualitat, fent que tan els pagesos com els elaboradors es guanyin la vida. Actualment són 12 els elaboradors que han apostat per abandonar el Consell Regulador del Cava i incloure els seus escumosos a la DO Penedès, amb un volum de producció d’unes 500.000 ampolles. <br />