Dissabte, 2 d'agost de 2025
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

"El Penedès tasta’l" vol potenciar els productes de l’Alt Penedès, facilitant la seva arribada al consumidor a través de la gastronomia

La presentació del projecte "El Penedès tasta’l" va tenir com a marc el Castell de Sant Martí Sarroca, amb la presència del director general de Comerç de la Generalitat, Josep M. Recasens; el director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Alimentàries, Domènech Vila; el diputat de Turisme de la Diputació, Ramon Riera, i el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Francesc Olivella.<br />

La presentació l’obria l’alcalde de Sant Martí, Ramon Carbó, que després de donar la benvinguda als assistents a donat la paraula a la consellera comarcal de productes de la Terra del Consell Comarcal. Des de l’ens comarcal s’ha posat de manifesta la voluntat de col•laboració i de treballar en la direcció de potenciar i donat a conèixer els productes de la terra tant de l’Associació de productors artesans agroalimentaris de l’Alt Penedès com del Gremi d’Hosteleria i Turisme de la comarca. Un treball que ha donat coma resultat 12 plats que defineixen l’Alt Penedès a nivell gastronòmic i que han de ser un al•licient més per visitar el territori, com destacava el president del Consell Comarcal, Francesc Olivella.

 

El projecte neix a l’Alt Penedès, però amb la clara voluntat d’arribar a tot el territori penedesenc, per tant al Baix Penedès, el Garraf i part de l’Anoia, recollint l’esperit de la vegueria

Ara per ara, hi prenen part 15 restaurants del gremi de l’Alt Penedès i els membres de l’Associació de productors artesans.<br /> Per la seva banda, el director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènech Vila, remarcava que des de l’administració catalana s’havia fet una aposta per potenciar els productes alimentaris de proximitat. Impulsant la venda directa per part dels mateixos productors; però també facilitant els circuits curts amb un únic intermediari. I destacava que en aquest punt els restauradors podien també jugar-hi el seu paper.

La presentació del "Penedès tasta’l" va acabar, com no podia ser d’altra manera, amb una degustació dels productes de l’associació dels plats preparats per els restauradors del Gremi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: