"El Penedès tasta’l" vol potenciar els productes de l’Alt Penedès, facilitant la seva arribada al consumidor a través de la gastronomia
La presentació del projecte "El Penedès tasta’l" va tenir com a marc el Castell de Sant Martí Sarroca, amb la presència del director general de Comerç de la Generalitat, Josep M. Recasens; el director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Alimentàries, Domènech Vila; el diputat de Turisme de la Diputació, Ramon Riera, i el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Francesc Olivella.<br />
La presentació l’obria l’alcalde de Sant Martí, Ramon Carbó, que després de donar la benvinguda als assistents a donat la paraula a la consellera comarcal de productes de la Terra del Consell Comarcal. Des de l’ens comarcal s’ha posat de manifesta la voluntat de col•laboració i de treballar en la direcció de potenciar i donat a conèixer els productes de la terra tant de l’Associació de productors artesans agroalimentaris de l’Alt Penedès com del Gremi d’Hosteleria i Turisme de la comarca. Un treball que ha donat coma resultat 12 plats que defineixen l’Alt Penedès a nivell gastronòmic i que han de ser un al•licient més per visitar el territori, com destacava el president del Consell Comarcal, Francesc Olivella.
El projecte neix a l’Alt Penedès, però amb la clara voluntat d’arribar a tot el territori penedesenc, per tant al Baix Penedès, el Garraf i part de l’Anoia, recollint l’esperit de la vegueria
Ara per ara, hi prenen part 15 restaurants del gremi de l’Alt Penedès i els membres de l’Associació de productors artesans.<br /> Per la seva banda, el director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènech Vila, remarcava que des de l’administració catalana s’havia fet una aposta per potenciar els productes alimentaris de proximitat. Impulsant la venda directa per part dels mateixos productors; però també facilitant els circuits curts amb un únic intermediari. I destacava que en aquest punt els restauradors podien també jugar-hi el seu paper.
La presentació del "Penedès tasta’l" va acabar, com no podia ser d’altra manera, amb una degustació dels productes de l’associació dels plats preparats per els restauradors del Gremi.