La verema del cava ha estat un 17% inferior
Segons dades del Consell Regulador del Cava, aquest any s’han veremat 260 milions de quilos de raïm, un 17% menys que l’any anterior, a les poc més de 32.000 hectàrees de vinya inscrites en producció. <br />
La verema, que ha finalitzat aquest octubre, ha estat més curta del que és habitual i s’ha caracteritzat per un estat sanitari del raïm excel.lent. No obstant això, aquest any hi ha hagut menys quantitat de raïm, a causa d’un període hivernal molt sec. Hi va haver gelades fortes no habituals durant el mes de febrer i pluges a l’inici de la primavera, que van vigoritzar la vegetació, però no van arribar a suplir el dèficit arrossegat a l’hivern. La brotada es va iniciar bé en totes les varietats, però el cicle vegetatiu anava amb un retard d’una setmana respecte a mitjanes històriques.
Així mateix, el gra de raïm ha estat més petit que el de la collita anterior. La seva maduració es va accelerar per la sequera i la calor dels primers dies d’agost.