Un 30% de les reserves del Vijazz s’han tramitat on-line
Una de les novetats del Vijazz 2012 ha estat la possibilitat de reservar anticipadament a través del web de Caixa Penedès. <br />
Les sessions de tast i els maridatges que es feien a la sala de tast de La Rambla i a les sales de tast habilitades a l’Agrícol es podien reservar amb antelació. La novetat ha estat ben acceptada i un 30% de les reserves han estat tramitades per Internet.
La majoria de visitants que han optat per reservar on-line han estat persones de fora del Penedès segons Ignasi Seguí, membre de l’organització del Vijazz.
Com a curiositat, les activitats que començaven a dos quarts han estat les que més ràpidament es van omplir. Els tasts de més valor, com els sopars maridatge o de vins exclusius, tot i tenir un cost de 15 a 40 euros, es van completar ràpidament, també. Des de Vijazz estan satisfets amb el nou sistema de reserves i ja anuncien que l’any vinent repetiran, convençuts que creixerà el nombre de reserves.
El tast magistral del president de l’Associació Catalana de Sommeliers va obrir, dilluns, un ampli programa de tasts que s’han anat succeint de divendres a diumenge a les 3 sales habilitades. Tasts de cellers participants com Torres, Segura Viudas i Mas Tinell, tasts de vins xarel.lo, de petites produccions, de varietats autòctones catalanes, de vins joves sobradament preparats o un tast per comprovar l’evolució del cava des dels 9 als 36 mesos.
Un dels tasts consistia en comparar el tast d’un vi negre i d’un cava en una copa Riedel i en una altra, no tan tècnica. El responsable comercial d’Euroselecció, Lluís Gras, va enfocar el tast per demostrar com canvia la percepció del vi o del cava en funció de la copa escollida.
El Vijazz 2012 ha programat 27 sessions de tast, inclosos dos sopars maridatge, en els quals han participat 1.490 persones, amb pràcticament un 100% d’ocupació.