Dimarts, 10 de juny de 2025
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La cuina d’autor "Ve de gust!"

La iniciativa "Vilafranca Ve de Gust!" vol fomentar la gastronomia de proximitat com a element d’atracció turística de Vilafranca.

<br /> <br />S’ha presentat al claustre de Sant Francesc "Vilafranca Ve de Gust!", una nova iniciativa del Patronat de Comerç i Turisme de l’Ajuntament que té com a objectiu potenciar la cuina d’autor local. A la pràctica, "Vilafranca Ve de Gust!" serà un segell identificatiu present a l’exterior i a l’interior de cada establiment que garanteix el compliment d’unes premisses comunes als restaurants adherits.<br />La regidora i presidenta del Patronat Maria Dolors Rius ha explicat que "Vilafranca Ve de Gust!" vol fomentar la gastronomia de proximitat com element d’atracció turística de Vilafranca.<br /> <br />La intenció és que els restaurants serveixin com a tret de sortida d’una campanya més àmplia que, sota el mateix lema, aglutini els elements patrimonials, culturals, històrics i d’oferta enoturística de Vilafranca.
Els restaurants participants a la iniciativa ja treballen habitualment amb els productes de la terra, com l’aviram autòcton, els vins i caves del Penedès o les fruites, verdures i hortalisses de la zona.

Però, amb el segell "Vilafranca ve de gust", es formalitza la seva tasca com a prescriptors de la riquesa del Penedès.

Els restaurants han preparat plats amb préssec d’Ordal, aprofitant la temporada, i de cara a l’hivern, se centraran en el gall negre. En el cas del restaurant Cal Ton, el xef Ton Mata explica els plats que han ideat per aquest estiu.

Els establiments que actualment integren Ve de Gust! són Cal Ton, Casino, El Gat Blau, MerCat, El Racó de la Calma, Sharlotte, Can Bellés i Trefí, tot i que està obert a l’adhesió de més restaurants que compleixin els paràmetres marcats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: