Quarta edició del Sopar de Xarel.los exitosa
La quarta edició del Sopar de Xarel.los confirma que l’aposta per la varietat autóctona, dins del Pla Estratègic de la DO Penedès, està donant els seus fruits.
<br />Aquest dissabte a la nit es va celebrar la quarta edició del Sopar dels Xarel·los, organitzat pel restaurant El Gat Blau sota l’apadrinament de la DO Penedès. Una edició que presentava com a novetat destacada l’emplaçament al Claustre de Sant Francesc. L’Olga Guasch, organitzadora del Sopar, va iniciar la presentació de la quarta edició agraint de forma específica al servei de cultura de l’ajuntament la cessió de l’espai, que es va confirmar al llarg de la nit com un indret magnífic per acollir actes com aquest. Olga Guasch també va agrair al consell regulador, en general, i als cellers participants, en particular, la seva participació. El restaurant elabora cinc plats tenint en compte les característiques de cada vi. El Sopar dels Xarel·los va néixer l’any 2009 amb l’objectiu de demostrar les àmplies possibilitats d’aquesta varietat de raïm típica del Penedès, i com a resultat de les recomanacions del Pla Estratègic de la DO Penedès. En la quarta edició del sopar, el secretari de la DO, Josep Ribas, apunta que l’aposta pel xarel.lo està donant els seus fruïts. Els vins que han participat a la quarta edició del sopar han estat el Duc de Foix Xarel·lo de COVIDES, el xarel.lo de Vilarnau 2011, l’escumós Serenor Brut nature de Mas Can Colomé, el Gran Clot dels Oms Xarel·lo, de la Finca Ca n’Estella i Vittios, un vi dolç versàtil i de verema tardana de Torelló.