300 cellers de tot l’estat a la Jornada "Wineries for climate protection"
<br />
Els cellers volen assumir la seva part de responsabilitat en el problema de l’escalfament global com va quedar pal.lés en l’alta participació a la Jornada, celebrada divendres a Barcelona.
300 cellers espanyols van assistir-hi per conèixer què fan les principals empreses vinícoles mundials per reduir l’emissió de gasos d’efecte hivernacle. L’objectiu era oferir una oportunitat rigorosa i responsable per sensibilitzar al sector vinícola mundial per tal de coordinar eficaçment un projecte de progrés i investigació que divulgui les noves tecnologies que s’apliquen per pal·liar el canvi climàtic.
Josep Lluís Bonet, president de Freixenet, feia una aposta per l’I+D.
El sector vitivinícola, per la seva completa dependència del clima, es veurà seriosament afectat per l’escalfament atmosfèric. La vinya és molt sensible als canvis de temperatura i un increment d’aquest tipus podria originar canvis dràstics en la qualitat i en la identitat dels vins.
El president de Bodegas Torres, Miquel Agustí Torres, es mostra optimista i confia en les millores que cal introduir a la vinya i als cellers.
La Jornada també va comptar amb la signatura de la Declaració de Barcelona, que pretén ser el principi d’un moviment de cooperació que tingui com a horitzó la protecció del clima i de la vinya, lluitant per la conservació del nostre hàbitat, el nostre paisatge, la nostra tradició i la nostra cultura. <br />
"Wineries For Climate Protection" també ambiciona convertir-se en un referent internacional en l’àmbit vinícola i mediambiental.