Un estudi sobre la viabilitat econòmica del sector de l’oli a l’Alt Penedès conclou que una bona opció seria la producció ecològica
El Consell Comarcal ha estat l’encarregat de presentar aquest estudi elaborat per l’empresa Lavola-Serveis, i que té com a objectiu conèixer la realitat del sector a la nostra comarca i analitzar la viabilitat com a complement real a la vinya.
<p />
El conseller comarcal de Desenvolupament i Ocupació, Lluís Ràfols, destacava que les oliveres ocupen un lloc secundari i que moltes vegades, fins i tot, no es comptabilitza el seu rendiment, però que ara la situació ha començat a canviar.
En l’estudi, que hi han participat sindicats agraris i productors, també s’analitzen les perspectives econòmiques de futur del sector i les possibilitats d’incrementar el valor afegit del producte final. La superfície d’oliveres a la comarca és d’aproximadament 880hectàrees dedicades totes elles a la producció d’oli mitjançant el sistema tradicional de secà i utilitzant mètodes d’agricultura convencional. <br />El director de l’empresa encarregada d’aquest estudi, Josep Casassas, parlava de l’anàlisi real que s’ha fet de la situació de les oliveres i comentava que es tracta encara d’un sector molt complementar. Per últim, com dèiem, cal destacar que una altra de les conclusions més importants d’aquest estudi és que les produccions ecològiques serien una bona opció per a la nostra comarca. Segons Casassas, no representaria un pas traumàtic: La qualitat del sòl i el bon clima, diu, ho afavoririen.