El programa de Ràdio Vilafranca Penedès Gamma Extra va oferir ahir un tast simultani de vins i brandis entre els estudis de l’emissora i la vinateria Inzòlia
Es tracta de la primera experiència d’aquestes característiques a la ràdio del Penedès i desprès del resultat es tornarà a repetir un cop cada mes en el mateix programa conduït per la periodista Carla Sanmartín. <br />El tast s’havia anunciat prèviament entre les oients i era obert a la participació. A la vinateria s’hi trobava el col·laborador habitual del programa, el sommelier Jordi Raventós, que estava acompanyat pel públic del programa i d’una vintena d’alumnes de primer curs de l’Escola de Viticultura i Enologia d’Espiells. <br />Als estudis de Ràdio Vilafranca acompanyava la Carla Sanmartín el sommelier de Cal Blay 25, Ton Colet, que donava informació sobre les característiques de les diferents copes que s’utilitzaven pel tast dels vins.<br />A la vinateria el Jordi Raventós donava explicacions per poder percebre tots els detalls dels caldos que es tastaven.<br />Alhora també es podien escoltar opinions dels alumnes de l’escola d’enologia.
I des dels estudis de Ràdio Vilafranca el Ton Colet assenyalava les diferències que es poden notar en funció del tipus de copa que s’utilitzi a l’hora de beure un vi.
Es van tasta tres vins negres i dos brandis, cinc copes, una xifra que aquest dimarts tenia un significat especial, desprès del derbi del Barça Madrid, jugat el dilluns a la nit.