Diumenge, 24 d'agost de 2025
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La fira del gall segueix creixent en activitats però manté els preus per fer front a la crisi

Aquest migdia s’ha presentat la nova edició de la Fira del Gall de Vilafranca que tindrà lloc el 18 i el 19 de desembre al Parc de Sant Julià com a ubicació definitiva.

La fira compta enguany amb poques novetats respecte l’any passat, tot i que les activitats que es programen al seu voltant segueixen creixent. El més destacat d’aquesta edició 2010 és el manteniment dels preus dels productes principals, l’aviram i els tiquets, per fer front a la crisi econòmica.<br />L’any passat, per la Fira del Gall van passar unes 40.000 persones, segons comptabilitza el Patronat de Comerç i Turisme, de les quals un elevat percentatge, el 67%, eren de fora de la comarca. Això suposa un gran èxit pels organitzadors que veuen la fira com un pol d’atracció de qualitat.<br />M. Dolors Rius és la regidora de Fires i Mercats de l’ajuntament de Vilafranca.

La fira se centra, com sempre, en el gall negre del Penedès i, per tant, en l’aviram, la gastronomia i els vins com a protagonistes principals. Tot això s’amaneix amb tallers visites turístiques, menús especials als restaurants de la vila o la fira d’artesania, entre d’altres. En matèria de vins, s’introdueixen algunes novetats.

D’entrada, hi haurà disset vins de setze empreses diferents, tres vins més que l’any passat, i, al Superceller s’introdueixen nous tallers com el taller dels sentits i un tast de vins amb xocolates.

Encara en el marc de les activitats paral·leles, es recupera el concurs de truites, amb més de 50 regals per als participants, i es consoliden les sessions de maridatge i la secció La fira als restaurants. D’altra banda, la Mostra de Cuina d’Aviram arriba enguany al seu vint-i-cinquè aniversari.<br />Pel que fa al mercat d’aviram, s’inaugurarà el dissabte a les vuit del matí, per tant una hora abans del que era habitual. Els preus, com dèiem, es mantenen, de manera que el gall negre valdrà 40 euros i els sacrificats aniran a 12 euros el quilo. <br />Finalment, la fira del gall arrencarà el dimecres 15 de desembre a les vuit amb el pregó de Josep Sucarrats, director de la revista Cuines. El pregó tindrà lloc al saló de plens de l’ajuntament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: