Diumenge, la seu del MAC a Olèrdola viu la verema en època romana
En l’època romana, el temps de la verema constituïa una temporada de feina intensa, tal com avui ho és al Penedès. La bona verema portava l’abundor a les cases i permetia mantenir una intensa exportació de vi i vinya cap a Roma i a d’altres parts de l’Imperi.
L’activitat d’aquest diumenge ens trasllada a aquesta època a partir de la gastronomia. El MAC convida als assistents a participar en l’elaboració d’un producte cabdal per a la cuina romana: l’arrop, que s’elabora després de fer bullir most amb altres productes naturals i la hipotrima, utilitzant els estris que reprodueixen els models originals d’època romana i també a degustar un aperitiu amb una carta pròpia de fa 2.000 anys.<br />La proposta també inclou una visita comentada a la fortificació romana d’Olèrdola, única a Catalunya, com assenyala la directora del MAC a Olèrdola, Núria Molist.
Aquesta activitat té lloc diumenge d’11 a 2 del migdia. El preu està inclòs en l’entrada al jaciment.