L’aplicació de l’ozó a la indústria del vi minimitza el consum d’aigua, energia i residus
L’empresa de Sant Cugat Sesgarrigues, Serveis Urbans Penedès, impulsa la introducció als cellers del Penedès de la tecnologia de l’ozó i amb aquest objectiu, aquesta setmana ha organitzat una jornada tècnica al Centre Àgora.
La tecnologia de l’ozó està considerada com una Millor Tècnica Disponible per la racionalització i minimització d’aigua, energia i residus que implica.<br />L’aigua ozonitzada es pot introduir en els processos de desinfecció dels cellers, en el rentat de les ampolles, en la neteja interior i exterior de bótes i dipòsits, així com en la desinfecció de superfícies, evitant la formació de florit als terres, sostres i parets i les males olors com ha explicat Marcel Surià de Serveis Urbans Penedès en una entrevista al Penedès Matí.
Un altre avantatge, segons Surià, és que l’aigua ozonitzada allarga la vida útil de les bótes.<br />Serveis Urbans Penedès ofereix als cellers un estudi de viabilitat tècnico-econòmica d’implantació de la tecnologia de l’ozó i elabora un servei a mida de les necessitats de cada empresa. La introducció d’aquesta tecnologia es pot fer per fases. Segons Surià, l’objectiu final és que l’ozó acabi substituint el clor als cellers. L’equipament necessari per aplicar-la consta d’un generador d’ozó i una trampa hidràulica, com explica Marcel Surià.
Aquesta primera jornada tècnica sobre l’aplicació de l’ozó a la indústria del vi ha comptat amb tècnics i investigadors d’Ainia, empresa que ha desenvolupat el projecte Ozonecip, premiat entre els 23 millors projectes mediambientals europeus a principis de juny.