La verema del cava recol·lectarà aquest any 260 milions de quilos de raïm
<br />La collita del cava és un 5 % inferior a la de l’any anterior.
Dels 260 milions de quilos de raïm d’aquest any obtindran la qualificació de vi base cava uns 165 milions de litres segons les dades facilitades pel Consell Regulador del Cava. <br />La verema del cava, que finalitza aquesta setmana, es caracteritza per l’excel·lent estat sanitari del raïm i l’equilibri qualitatiu dels seus mosts que presagien un vi base immillorable per l’el·laboració del Cava.<br />L’etapa de maduració del raïm l’ha definit les elevades temperatures del juliol i l’agost que han estat més altes del que és habitual i amb molt poca diferència entre la nit i el dia, motiu pel qual han actuat com un accelerador en la formació de sucres. <br />El Consell Regulador del Cava, que té inscrites 32.516 hectàrees de vinya en producció, celebra aquest any els 50 anys de la paraula ‘Cava’. Els antecedents d’aquest terme es remunten a l’any 1959 quan es va establir l’Orde que fixava les Normes de Comerç dels Vins Escumosos y Gasificats. <br />Va ser l’any 1959 quan per primera vegada un text legal deia que a les etiquetes podia figurar la menció "Criat o elaborat en CAVA". Aquesta definició va servir com a base per designar el nom del producte. <br />