Apostar per el xarel·lo
Potenciar el xarel·lo, objectiu d’una jornada tècnica que organitzen l’INCAVI i la D.O. Penedès
La jornada es farà al Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca el 10 de novembre, sota el lema "el xarel·lo, una projecció del Penedès al món". La jornada ha estat presentada per el director general de l’Incavi, Oriol Guevara, i el president de la D.O. Penedès, Francesc Pasqual.<br />L’objectiu de la xerrada, el 10 de novembre, que se centrarà en la varietat xarel·lo i en la seva realitat productiva, és posar en comú i fer arribar les conclusions dels treballs que els tècnics de l’INCAVI han realitzat sobre aquesta varietat en els darrers anys.<br />Des de l’INCAVI, el seu director general remarcava la bona sintonia amb el territori per donar a conèixer una varietat que identifica el Penedès. Un treball que va en la línia de promoure les varietats autòctones.
Guevara insistia en que és una línia de treball en que es treballa arreu, ja que el mercat internacional ho demana ja que resulten indetificatius del territori. En aquest cas el xarel·lo acompleix aquestes premisses.
Per la seva banda, Francesc Pasqual ha insistit en que el xarel·lo és una varietat que genera productes de gran qualitat i que permet deferent tipus d’elaboracions. Recordem que el Pla Estratègic de la D.O. Penedès ha establert com un dels punts importants el foment i la potenciació dels vins blancs, i concretament de la varietat xarel·lo.<br />El 10 de novembre al fòrum Berger Balaguer de Vilafranca es posaran sobre la taula els darrers estudis de l’INCAVI sobre aquesta varietat i es faran també dues taules rodones una per parlar sobre les diferents formes d’elaboració dels vins de xarel·lo i l’altre amb el cava i el xarel·lo com a protagonistes.