Dimarts, 17 de juny de 2025
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquest any tindrem una verema una mica per sota de la producció mitjana del Penedès

Des de fa uns dies es cull chardonnay, tot i que hi ha alguns viticultors que encara no han començat a collir la varietat més primerenca de la DO Penedès.

Aquests primers quilos de raïm que estan entrant als cellers i el volum dels gotims de xarel.lo i merlot, més minsos, fan pensar que la producció d’aquest any serà mitjana, tirant a curta, segons ha afirmat el president del Consell Regulador de la DO Penedès, Francesc Pascual.<br />Tant el merlot com el xarel.lo acusen brima, una mala fecundació que ha comportat menys grans per gotim.
La primavera va ser molt plujosa però va deixar de ploure en sec, a excepció de dos aiguats puntuals a finals de juny i principis de juliol i això ha permès una bona maduració. Això sí, ajudada per un intens tractament contra el mildiu que hagués pogut causar importants danys tant quantitatius com qualitatius. Salvat l’obstacle de la botritis, la qualitat del raïm és molt bona segons Pascual.

Aquest any la verema va tardana i els viticultors encara estan pendents del temps des d’ara i fins passat Sant Fèlix. <br />Es calcula que el macabeu es començarà a collir passada la Festa Major de Vilafranca, a partir del dia 1 de setembre.<br />Quant als vins i caves resultants, el president de la DO Penedès, Francesc Pascual, diu que les previsions són bones. El raïm presenta una acidesa i graduació alcohòlica alta que permetrà, sobretot en les varietats negres, un interessant envelliment en bota.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: