Dimarts, 5 d'agost de 2025
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Penedès en bona situació per fer front a la fluctuació dels gustos en les demandes del mercat internacional del sector vinícola

Així ho va afirmar ahir l’enginyer agrònom francès Stéphane Yerle, assessor de l’empresa Vivelys.

Es tracta d’una empresa d’assessoria internacional en temes de viticultura i enologia que es troba ubicada al Llanguedoc. Ahir, Stéphane Yerle, va pronunciar una conferència sobre les perspectives d’evolució dels models de producció del vi en l’horitzó de l’any 2020.<br />Aquest acte es va fer tan dilluns  com dimarts en el centre de convencions de les Caves Vallformosa, a Vilobí del Penedès i servia per celebrar la catorzena trobada de proveïdors de l’empresa d’aquesta verema.

L’assessor francès va assenyalar que el gran repte de les empreses vinícoles avui en dia és el d’adaptar els seus productes a la demanda dels clients, i això comporta un treball tan en el camp de la matèria prima, és a dir el raïm, com també amb la tecnologia per a l’elaboració del producte.

Segons l’opinió d’aquest assessor vitivinícola el Penedès té la sort de compartir en un mateix territori l’elaboració del cava i d’alguns vins tranquils de qualitat, un fet que situa la zona amb avantatge davant les necessitats d’adaptar-se a la variabilitat dels gustos internacionals. Stéphane Yerle, recorda que a algunes altres zones vinícoles s’autoritza el rec, una pràctica que a Europa no és possible, però això li dona al producte vinícola elaborat a casa nostra un perfil marcat, amb major personalitat.<br />En la presentació de les jornades la directora general del Grup Vallformosa, Queta Domènech, va apuntar que han escollit aquest tema per a la conferència per la necessitat de conèixer quines són les tendències en la comercialització internacional del vi, tenint en compte que Vallformosa exporta més del 50% de la seva producció a diferents països d’arreu d’Europa, i també d’Amèrica i d’Àsia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: