La comercialització de la fruita dolça de marca Fordal és una de les seves principals mancances
Ahir es van presentar a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Penedès les conclusions de l’estudi sobre comercialització de la fruita dolça de la marca Fordal.
Un estudi que ha realitzat l’empresa consultora Barcelona Economia, i que es va presentar davant un grup de pagesos que comercialitzen els seus productes sota la marca Fordal. En l’acte hi era també present el director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del DAR, Joan Gené.Les conclusions, com va comentar el consultor i director de Barcelona Economia, Modest Guinjoan, posaven de manifest que Fordal te la part productiva molt ben resolta, amb un producte final i un procés productiu de molta qualitat, però amb greus mancances a l’hora d’aforntar la part comercial. Guinjoan apuntava algunes qüestions a resoldre entre les quals l’homologació del producte final i els canals de distribució. S’apuntava també la necessitat d’establir criteris de marca que els productors respectin i millorar també la comunicació per donar a conèixer les característiques de qualitat del producte. Remarcava Guinjoan que és una qüestió en que s’ha d’anar a la una, per tant cal potenciar l’associacionisme i la col·laboració de tots els productors. Per la seva banda, el director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d’Agricultura i Ramaderia, Joan Gené, remarcava que tot plegat és una bona feina de cara a la consecució de la Indicació Geogràfica Protegida, la IGP. Un procés però que pot ser llarg encara. Recordava Gené que el préssec havia tingut una presència important a la comarca, i que cal recuperar-la amb tasques com aquesta. Així mateix, Modest Guinjoan apuntava que el préssec del Penedès te atributs importants que el fan diferent a la resta, ja que es cull en el punt de maduració òptim. Per tant el temps que hi ha entre que s’ha collit i s’ha de consumir és curt, i això li dona unes característiques organolèptiques ideals. En molts llocs el préssec es cull verd, i no madura a l’arbre.