Dijous, 18 de setembre de 2025
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les escoles cuiden especialment l’alimentació i l’educació en els menjadors

L’alimentació dels infants és sempre una qüestió a tenir en compte, i que cada cop més des de les escoles es segueix amb més atenció. Fa uns dies va aparèixer en alguns mitjans de comunicació d’àmbit nacional qüestions al voltant de l’alimentació dels infants i sobre tot dels escolars.

De fet des dels centres es considera que l’alimentació forma pràcticament ja part del currículum acadèmic dels centres. El director de l’escola vilafanquina Pau Boada, Ramon Zaballa, destacava que els menjadors s’utilitzen en la majoria de centres com a recurs per treballar diferents aspectes entre els quals hi ha el creixement personal i els hàbits alimentaris.

 

En el cas del Pau Boada es disposa de cuina pròpia, tot i que el servei està cedit a una empresa especialitzada que és l’encarregada de confeccionar els menús, que trien després els responsables del centre, i cuinar-los per servir-los al menjador. Zaballa remarcava també que els pares tenen tota la informació dels menús que es fan a l’escola, i que per tant poden completar les dietes que fan a casa.

 

Els menjadors escolars fan, com insistia Zaballa, una tasca important a l’hora de donar als alumnes una alimentació variada i equilibrada, en que sovint els nois i noies mengen coses que a casa seva no els agrada tastar.

Efemèrides

18 de setembre
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: