Es presenta a Olèrdola El parc a taula
La ruta gastronòmica El parc a taula es presenta a Olèrdola amb l’objectiu d’estendre-la per tota la xarxa de parcs naturals. El parc a taula és una iniciativa que busca vincular la qualitat dels productes amb la qualitat del territori i que els ciutadans siguin partícips del seu entorn natural.
La setmana passada es va presentar al conjunt arqueològic i monumental d’Olèrdola la setena edició de la ruta gastronòmica El parc a taula, dels parcs del Garraf, Olèrdola i el Foix; una iniciativa organitzada per la Diputació de Barcelona. El parc a taula és una eina que serveix per vincular els productes gastronòmics de qualitat dels establiments que s’hi adhereixen amb la bona conservació del territori. A la presentació d’aquesta setena edició, hi van assistir el president de l’Àrea d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona Josep Mayoral i Puri Canals, la vicepresidenta de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura, un organisme dedicat a la conservació dels recursos naturals. Canals va destacar que els espais naturals han de ser un indret que els ciutadans s’han de sentir proper i que és necessari gestionar els entorns d’una forma sostenible.Canals comentava que no es tracta només de tenir cura de la natura, sinó també d’obtenir productes alimentaris de millor qualitat.Per la seva part, Josep Mayoral va comentar que El parc a taula, que ara funciona al Garraf, Olèrdola, el Foix i Sant Llorenç del Munt i l’Obac, s’estendrà durant l’any vinent al Parc Natural del Montseny, el del castell de Montesquiu i al parc de la Serralada Litoral.Diversos establiments de municipis com Avinyonet, Begues, Canyelles, Sant Miquel d’Olèrdola, Sant Pere Molanta, els Monjos o Castellet s’han adherit a la ruta i ahir van fer una demostració dels productes que es poden degustar entorn a la iniciativa al conjunt d’Olèrdola. Vins i caves, arrossos i productes dels entorns dels parcs es van poder degustar en aquesta ocasió per tal mostrar la diversitat de productes i de gustos que hi ha a la zona. Aquests establiments han adoptat el compromís de El parc a taula que confirma que el que ofereixen és un producte de qualitat i del territori.