Dimarts, 5 d'agost de 2025
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El cava és líder indiscutible en el mercat de vins lleugers, però el consum continua sent estacional

Aquest matí s’ha presentat a la seu de la confraria del Cava, a Torre Ramona, l’estudi “El mercat actual del cava i perspectives de futur”; amb la presència del secretari general d’Agricultura i Alimentació del Ministeri, Josep Puxeu; i del president del Consell Regulador del Cava, Gustau Garcia Guillamet.

L’estudi pretenia conèixer els hàbits actuals de consum de cava, aprofundir en les causes que han determinat la seva evolució en els darrers anys i plantejar accions futures de comercialització.

En relació a aquesta qüestió, Josep Puxeu comentava que de l’estudi se’n desprèn que els productes amb preu més baix han perdut quota de mercat, mentre que els consumidors sembla que fan una aposta per la qualitat. Així, el consum pot haver baixat, però ha augmentat el preu del producte que es consumeix.

 

De fet, el cava representa més del 40% dels vins lleugers que es consumeixen, i s’ha apreciat un lleuger augment en les vendes, del 3%; arribant a més del miló 700.000 hectolitres. El 55% s’adrecen a l’exportació i el 45% al mercat interior. En el mercat interior la estacionalitat s’ha anat compensant, però encara és important sent Nadal i les celebracions els moments de més consum.

 

Puxeu comentava que calia fer potser més tasca de promoció de cara a la temporada estiuenca, reconeixent també la importància de les revetlles i festes majors.

 

En relació al boicot del cava, el secretari general d’Agricultura ha comentat que és una qüestió de la qual s’ha parlat més a Catalunya que no pas a la resta de l’estat. tot i que en certs casos s’havia portat la situació a l’extrem, no eren la majoria, i les vendes en general s’havien ressentit poc i ja s’havien recuperat.

L’estudi presentat avui ha estat realitat per l’empresa Nielsen, i s’ha realitzant a través de diverses entrevistes a detallistes, consumidors i professionals dels sectors de la restauració i l’alimentació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: