La Mostra de cuina d’aviram de la Fira del Gall posarà especial èmfasi en la reducció dels residus
Com cada any, els plats se serviran en una vaixella de ceràmica, els coberts seran metàl·lics i el vi se servirà en la tradicional copa de vidre que els visitants es poden quedar de record. Com a novetat, la tassa de brou que cada any se servia en un got de porexpan i que després esdevenia un residu no recuperable, aquest any se servirà en una tassa de polipropilè reutilitzable que els visitants també es podran endur com a record.
D’aquesta manera, i tenint en compte que cada any uns 5.000 visitants esmorzen o dinen al Pavelló de la Fira del Gall, s’aconsegueix reduir significativament la producció de residus. Els residus generats durant la mostra, la brossa orgànica, els envasos de vidre, el paper i el cartró, es recullen selectivament a través de contenidors ubicats especialment al recinte.
Aquesta iniciativa es porta a terme en el marc de la campanya "Menys residus és més vida" organitzada conjuntament per l’Ajuntament de Vilafranca i la Mancomunitat Intermunicipal Penedès Garraf.