Dimecres, 6 d'agost de 2025
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El mercat del prèssec d’ordal finalitzava aquest passat cap de setmana amb una molt bona valoració

Aquest passat dissabte era el darrer en que el mercat del prèssec d’ordal va oferir el seu producte als compradors. Després de 2 mesos, ja que va obrir portes el 10 de juny, des del Patronat de Turisme de Subirats consideran que la valoració és del tot positiva, ja que ha permés donar a conèixer més entre els compradors un producte com el prèssec d’Ordal, que potser no tenia la difernciació de qualitat que es mereix davant dels productes de regadiu.

El prèssec d’Ordal és un producte de secà, lligat a la vinya, i amb una sortida complicada sovint al mercat. D’aquesta manera s’ha permés també posar en contacte al productor amb el comprador final, que és un afegit de qualitat, com explica el vice president del Patronat de Turisme de Subirats, Pere Guilera

 

El mercat s’ha acabat aquest passat cap de setmana perquè s’ha acabat també la temporada del prèssec. Una de les condicions per poder participar en el mercat era ser prodcutor de prèssec, i poder oferir el producte de primera mà.

Guilera comenta que els pagesos en un primer moment potser eren reticents a participar en el mercat, però que ràpidament van veure que en podien treure coses positives, ja que el públic valorava positivament el contacte amb el productor, i ells mateixos podien treure conclusions coneixent el comprador i savent el que valora dels seus productes.

 

 

Cal remarcar per exemple també que alguns pagesos han detectat que els consumidors finals destacaven varietats de prèssec que es volien abandonar, i que amb la diferenciació davant del producte de regadiu, han guanyat mercat. Des del Patronat a banda de la valoració positiva del mercat, es considera també que en properes edicions s’ha de treballar més tot el que te a veure amb les opcions turístiques de Subirats, ja siguin les bodegues o la gastronomia juntament amb el paisatge.  

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: