Les institucions de la comarca s’uneixen per potenciar el turisme enològic, que ha de servir per ela
El conveni de col·laboració entre les principals institucions de l’Alt Penedès i la Cambra de Comerç de Barcelona treballaran conjuntament per potenciar el turisme enològic a la comarca, i per l’elaboració d’un pla
Aquest matí s’ha signat un conveni de col·laboració entre les principals institucions de l’Alt Penedès i la Cambra de Comerç de Barcelona per tal de treballar conjuntament per potenciar el turisme enològic a la comarca, i que s’ha de concretar en un primer pas en l’elaboració d’un pla estratègic d’actuació que ha de servir per detectar els punts forts i febles dels productes turístics que existeixen a la zona i marcar estratègies de futur.
Com comentava el president de la delegació de la cambra a l’Alt Penedès, Josep Lluís Bonet, es tracta d’un acte formal, però al mateix temps important per impulsar iniciatives que ja estan presents a la comarca.
Bonet considera també que en aquests moments la qüestió està més madura i ja hi ha un potencial important. En aquest sentit, per exemple, el president del Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès, Lluís Valls, comentava que un exemple clar en son les rutes del vi i del cava. Valls remarcava també que en aquest moment és important comptar amb la participació del mon empresarial de la comarca.
El conveni l’han signat El Consell Comarcal, el Consorci de Promoció Turística, la Fundació Caixa Penedès, l’Institut del Cava, el Consell Regulador de la D.O. Penedès, el Patronat de Turisme de Vilafranca, el Patronat de Turisme de Sant Sadurní, la Unió Empresarial del Penedès, la Unió Vinícola del Penedès, el Centre Vinícola del Penedès, el Patronat de Turisme de Subirats i el Museu del Vi de Vilafranca. Amb la participació de totes aquestes entitats i associacions, s’ha de treballar per elaborar un pla estratègic que permeti solucionar qüestions com la promoció de les rutes ja existents i de l’oferta turística lligades a la tradició i la cultura de la comarca.