Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La il·lustradora Maria Rius ha celebrat el dia internacional del llibre infantil dibuixant amb els alumnes del Mas i Perera

En motiu de l’aniversari del naixement de l’escriptor danès Hans Christian Andersen, el 2 d’abril es commemora el dia internacional del llibre infantil. Per aquest motiu i vinculat amb l’exposició ‘Il·lustrar per llegir amb Maria Rius’ que es podrà visitar des d’aquesta mateixa tarda al Claustre de Sant Francesc, els alumnes de segon de l’escola Mas i Perera han participat en un taller acompanyats per la il·lustradora penedesenca.

Maria Rius ha explicat als nens i nenes la seva extensa trajectòria com a il·lustradora, les seves fonts d’inspiració, relacionades sempre amb la natura i el paisatge que l’envolta, i la seva concepció de la il·lustració, que per a ella és explicar històries amb dibuixos. Rius ha començat després un mural a l’entrada del claustre que els nens i nenes han completat.

La il·lustradora, natural de Sant Pere de Riudebitlles, té seixanta anys de professió al darrere i ha il·lustrat més de 350 llibres en multitud de llengües i per a països de tot el món. Amb aquesta llarga experiència, hem aprofitat per demanar-li sobre el futur que li augura a la literatura infantil.

Per als nens i nenes que han participat al taller, organitzat per la Biblioteca Torras i Bages i el Centre de Recursos Pedagògics, compartir el mural amb la Maria Rius ha estat tota una experiència.

El mural donarà la benvinguda a l’exposició Il·lustrar per llegir amb Maria Rius, que es podrà visitar fins al 25 d’abril. La mostra inclou dibuixos originals de la il·lustradora fent un repàs antològic de tota la seva trajectòria, que va començar als anys seixanta.

Com a activitat paral·lela, el dissabte 12 d’abril a les onze a la Biblioteca Torras i Bages, es farà un taller d’il·lustració en homenatge a Maria Rius i que anirà a càrrec d’Eva Sans, Anna Mongay, Lluís Masachs i Mercè Galí. Aquesta activitat serà coordinada i presentada pel professor i escriptor Pere Martí i Bertran. Per tal de participar en aquest taller, adreçat a nens i nenes a partir de 6 anys, cal inscriure’s prèviament a la mateixa Biblioteca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: