Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ICV iniciarà una recollida de signatures per demanar una audiència pública sobre la xarxa de salut a Vilafranca i comarca

Bernat Villaroya, el regidor d’ICV-EUiA a l’Ajuntament de Vilafranca, acompanyat de membres de l’agrupació local ha volgut explicar aquesta iniciativa davant mateix de l’Hospital Comarcal. Des de Iniciativa han recordat que és una petició que han fet repetidament en els darrers plens municipals, però que no se’ls ha fet cas.

Com que la recollida de signatures per demanar una audiència pública es contempla en el Reglament Orgànic, els ecosocialistes han decidit acollir-s’hi per tal que es pugui debatre sobre una qüestió que consideren de primer ordre. Villaroya ha insistit en que en els darrers anys s’han anat aplicant canvis, ajustos i retallades, sense gaire explicacions; i que ara a més s’apunten més modificacions que encara poden fer empitjorar més la situació a nivell de servei públic de salut a Vilafranca i comarca. A tot el que s’ha parlat darrerament del PADES, ara se suma segons apunta Villaroya, el deixar d’atendre els parts.

Des de ICV consideren també que escudant-se en la crisi econòmica no es pot defensar tot i anar tancant serveis a la ciutadania. Villaroya explica també que sobta que quan es parla de l’entrada en servei d’un segon ambulatori a Vilafranca, enlloc d’anar del braç de millora i ampliació de serveis, només se senti parlar de reduccions, retallades i tancaments.

El regidor ecosocialista considera que des de l’Ajuntament no s’està fent tot el que es podria per evitar aquestes situacions, i considera que fins i tot es podria parlar de connivència amb el Govern de la Generalitat per aplicar aquestes retallades. Villaroya apunta que si és així que ho expliquin, i sinó, també. La manera per fer-ho seria aquesta audiència pública, que es pot demanar amb un mínim de 300 signatures. En quan les recullin, ha explicat, la sol·licitaran. Remarca també que es fa la demanda a l’Ajuntament, perquè té competències a nivell municipals en aquestes qüestions, i representació en els llocs on es prenen les decisions.

La recollida de signatures s’iniciarà dilluns, i com a punt principal hi haurà el mateix ajuntament, on es podran trobar els fulls per signar. A banda, des de ICV es plantegen també posar taules de recollida en algun altre punt de la vila.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: