Dimarts, 7 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Bombers preveuen que hi haurà més risc d’incendi cap al setembre i l’octubre que durant els mesos plenament estivals

El principal problema de l’estiu per als Bombers són els incendis forestals i de moment ja s’han produït alguns després d’un hivern i una primavera força secs. Però el juliol està sent plujós, la qual cosa fa que baixi el risc de focs al conjunt de Catalunya, en canvi segons explica el sergent del Parc de Bombers de Vilafranca el perill podria concentrar-se cap al setembre o octubre per les altes temperatures que es preveuen.

Durant l’estiu, el Parc de Bombers de Vilafranca té gairebé el mateix nombre d’efectius que cada any però es reforça el servei amb sis auxiliars forestals durant dos mesos i mig, quatre més per a cobrir l’Ordal, un camió suplementari i una base d’helicòpters a cavall entre Torrelles de Foix i el Montmell.

Pel que fa a la vaga de Bombers que està en marxa des de finals de juny, Canyelles comentava que no hi ha gaire afectació al Parc de Vilafranca ja que la Generalitat posa pràcticament tots els mínims.

Però tot i així, reivindiquen les mancances que pateixen, insisteixen sobretot en la falta de personal.

<strong> </strong>

A més, demanen cobrir altres necessitats relacionades amb l’edifici en el qual treballen. Destaquen que l’espai està en un estat decrèpit i que l’ampliació que s’ha fet, únicament als vestuaris, és molt pobre. Es queixen que poden arribar a acumular-se 15 persones i a la majoria d’habitacions no hi ha espai suficient per a tots.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: