Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El ple del Consell Comarcal aprova per unanimitat la moció de la PAH

Tots els grups comarcals, inclòs el PP, han aprovat una moció que presentava la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca per la sanció dels immobles permanentment desocupats propietat d’entitats financeres i altres grans empreses.

 

Un dels punts més destacats del Ple del Consell Comarcal de l’Alt Penedès celebrat aquest dijous a la nit era aquesta moció, que per la seva defensa va comptar amb la intervenció de la portaveu de la PAH a l’Alt Penedès, Lina Poyatos.

Emocionada va recordar que l’actual crisi ha impactat de manera dramàtica en la vida de moltes persones, que a causa de dificultats econòmiques sobrevingudes no poden cobrir les seves necessitats més bàsiques.

Va demanar l’empatia dels polítics locals, i va agrair el suport rebut per la gent, posant com a exemple el del seu poble, Torrelles de Foix.

També va criticar les diferències socials que s’han accentuat amb la crisi.

Tots els partits polítics, inclosos els dos consellers del PP, hi van votar a favor. La moció manifesta el compromís d’endegar mesures municipals en base a la legalitat i competències existents amb l’objectiu de garantir el dret a l’habitatge de la població i fer front a l’emergència habitacional.

 

També planteja elaborar i aprovar Programes d’Inspecció a fi de detectar, comprovar i registrar els immobles d’entitas financeres i grans empreses que es troben en situació de permanent desocupació. I imposar multes coercitives que poden arribar als 100.000 euros, prèvia advertència, si transcorregut el termini fixat no s’ha produït  l’ocupació de l’immoble. La moció ja es va aprovar a l’ajuntament de Vilafranca i la Plataforma va anunciar que la presentarà la setmana vinent al Consell d’Alcaldes de l’Alt Penedès, per fer-la arribar posteriorment a tots els municipis de la comarca.

El ple del consell comarcal també va donar compte de la liquidació del pressupost del 2013, amb un romanent de 20 mil 400 euros. Es va constatar un deute pendent de cobrament de la Generalitat de més de dos milions i mig d’euros. Malgrat tot els indicadors de solvència del Consell Comarcal constaten estabilitat pressupostària.

Finalment el ple també va aprovar, amb els únics vots en contra del PP una moció de rebuig a la llei de racionalització de l’administració local promoguda per govern de l’estat.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: